info@kalmak.hu

írja meg kérdését!

08:00 - 17:00

Hétfőtől-Szombatig

+36(30)680-4606

Keressen bizalommal!

Redőnyök: Stílus, Funkcionalitás és Védelem Otthonának

A redőnyök nemcsak praktikus árnyékolási megoldások, hanem otthona megjelenését és komfortját is nagymértékben javítják. Védelmet nyújtanak a hő, zaj és illetéktelen behatolás ellen, miközben növelik az energiamegtakarítást. Két fő kategóriába sorolhatjuk a redőnyöket: ablak elé épített és ablak fölé épített redőnyök. Nézzük meg részletesebben, mit kínálnak ezek a kategóriák.

Ablak elé épített redőnyök

Az ablak elé épített redőnyök közül két típus a legelterjedtebb:

  1. Külső Tokos Redőnyök

    • Lindab Lemez Nyitott Hátuljú Tok, Műanyag Léccel: Ez a típus gazdaságos és praktikus megoldás. A Lindab lemez könnyű és tartós, míg a műanyag lécek megfelelő árnyékolást biztosítanak.
    • Alumínium Zárt Tokos, Alumínium Lécekkel: Az alumínium zárt tokos redőnyök elegáns és hosszú élettartamú megoldást kínálnak. Az alumínium lécek kiváló hő- és zajszigetelést biztosítanak, valamint nagyobb biztonságot nyújtanak.
  2. Vakolható Tokos Redőnyök

    • Ebben a kategóriában is találhatóak műanyag és alumínium lécekkel rendelkező változatok. Fontos kiemelni, hogy a vakolható tokos redőnyöknél gyakori tévhit, hogy a lefutókat is vakolni lehet. Ez azonban nem ajánlott, mert a szervizelés lehetőségének elvesztésével jár.

Ablak felé épített redőnyök

Az ablak fölé épített redőnyök klasszikus megoldások, amelyek magukban foglalják a régi fa redőnyöket is. Ezek a redőnyök az ablak fölött helyezkednek el, és csak az ablak beépítésével egy időben telepíthetők. Emeletes házaknál különösen előnyös ez a típus, mivel a szerviznyílás belül található. Fontos azonban figyelembe venni, hogy a nyílás magassága a redőnytokkal együtt magasabbnak kell legyen, vagy a nyílászáró magasságát kell ennek megfelelően csökkenteni.

Motorizálás és Biztonság

Az alumínium palásttal rendelkező redőnyök motorizálhatóak, ami kényelmes és modern megoldást kínál. Azonban a műanyag lécekkel rendelkező redőnyöket nem lehet motorizálni, mivel ezekben nincs beépített arriter (széttolódás gátló), ami elengedhetetlen a biztonságos működéshez.

Összefoglalás

A redőnyök sokoldalú és hasznos kiegészítői otthonának, amelyek nemcsak esztétikai értéket adnak hozzá, hanem számos gyakorlati előnyt is kínálnak. Válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő típust, legyen az külső tokos, vakolható tokos vagy ablak fölé épített redőny, és élvezze az árnyékolás, szigetelés és biztonság által nyújtott előnyöket!

Külső tokos redőny
Külső ovál tokos redőny
Vakolható redőny (90°)
Ráépített redőny
×